Menu

Kompleksowa pomoc prawna
dla obcokrajowców

Karta czasowego pobytu
Rozpocząć procedurę uzyskania karty czasowego pobytu w Polsce można nawet w ostatni dzień legalnego pobytu w Polsce. Po złożeniu dokumentów w urzędzie, masz prawo przebywać w Polsce legalnie, bez ważnej wizy do momentu otrzymania decyzji twojej sprawy. W momencie oczekiwania na cudzoziemiec nie daje prawa znajdować się w innych krajach UE.
Karta stałego pobytu
Na stały pobyt może ubiegać się cudzoziemiec, który ma polskie korzenie lub kartę polaka i zamierza przenieść się do Polski na stałe miejsce zamieszkania. Mieć polskie korzenie, to oznacza, że Ty albo ktoś z Twoich rodziców, jedna babcia lub jeden dziadek lub dwa z przodków było narodowości polskiej lub posiadało obywatelstwo polskie.
Obywatelstwo polskie
Wielu cudzoziemców nie wiedzą, jak uzyskać obywatelstwo polskie. Jak przejść przez procedurę, aby uzyskać szybko i skutecznie, potwierdzenie obywatelstwa polskiego. Pomagamy i przygotowujemy wnioski o nadanie obywatelstwa polskiego. Zapewniamy kompleksowe wsparcie na każdym etapie uzyskania obywatelstwa.
Założenie firmy
Decydując się na korzystanie z naszych usług podczas rejestracji w firmie, masz pewność, że Twój kapitał jest chroniony przez odpowiednie porozumienie. Rejestracja firm we współpracy z naszym zespołem pozwala również zaoszczędzić czas, który musielibyśmy poświęcić na samodzielną rejestrację przedsiębiorstwa i poprawki błędów wynikających z niewiedzy lub braku doświadczenia. Jesteśmy specjalistami, którzy profesjonalnie doradzą Państwu wybór odpowiedniej firmy i zajmą się jej efektywnej rejestracją.
Wymiana prawa jazdy
Wymiana prawa jazdy to proces, którego długość zależy od kraju, w którym prawo jazdy zostało wydane. Prawo jazdy, cudzoziemiec musi wymienić po upływie 180 dni pobytu w Polsce. Jeżeli prawo jazdy nie będą wymienione, mogą wystąpić problemy z ubezpieczycielem w razie wypadku. Nasi specjaliści pomagają w najkrótszym czasie dokonać wymiana prawa jazdy innego kraju na polskie prawa jazdy.
Kupno i rejestracja samochodów
Jeśli nie możesz sobie pozwolić marnować dni w urzędach, w tłumaczeniach dokumentów, skontaktuj się z naszymi specjalistami. Pomagamy zarówno Klientam indywidualnym, jak i firmom. Zakup nawet kilku samochodów dla Twojej firmy - to trata kilku dni, po przejściu formalności.
Najczęściej zadawane pytania dotyczące pobytu i pracę

Doradztwo w zakresie legalizacji pobytu

Pomyślnie zajmujemy się legalizacją pobytu dla cudzoziemców spoza Unii Europejskiej na terytorium RP
Karta czasowego pobytu
Rozpocząć procedurę otrzymania karty czasowego pobytu w Polsce można nawet w ostatni dzień aktualnej wizy. Po złożeniu dokumentów do urzędu masz prawo do pozostania na terytorium RP legalnie, bez ważnej wizy do momentu otrzymania decyzji w twojej sprawie. Oczekiwania karty pobytu nie daje Ci prawo przebywać w innych państwach UE.
Więcej informacji
Karta stałego pobytu
Na "stały pobyt" w Polsce może ubiegać się cudzoziemiec, który ma polski korzenia lub Karty Polaka i zamierza przenieść się do Polski na stałe miejsce zamieszkania.
Mieć polskie korzenie oznacza, że ty albo ktoś z Twoich rodziców, jedna babcia lub jeden dziadek albo dwoje z przodków było narodowości polskiej lub posiadało obywatelstwo polskie.
Więcej informacji
Karta rezydenta długoterminowego UE
Status rezydentów, przebywających na terytorium UE, a również ich uprawnienia reguluje Dyrektywa Rady UE 2003/109/EC z dnia 25 listopada 2003 roku. Postanowienia dokumentu stosuje się do wszystkich obywateli państw trzecich, którzy legalnie zamieszkują na terytorium Unii Europejskiej. Długoterminowe rezydenci UE mają praktycznie takie same prawa, jak obywatele państwa członkowskiego, które wydało zezwolenie na pobyt.
Więcej informacji
Niebieska karta / Blue card
To specjalne zezwolenie na pobyt przeznaczone jest dla wykwalifikowanych pracowników, którzy w Polsce podejmują pracę wymagającą wysokich kwalifikacji. Do jego uzyskania potrzebna jest umowa o pracę i odpowiednio wysokie zarobki, a także udokumentowane kwalifikacje cudzoziemca. Zezwolenie można otrzymać na okres do trzech lat. Udziela się go na okres o trzy miesiące dłuższy, niż planowany okres zatrudnienia, nie dłużej jednak niż trzy lata. Zezwolenie wydawane jest na podjęcie pracy u konkretnego pracodawcy, na konkretnych warunkach.

Jak odbywa się procedura współpracy?

1
Przygotowanie i wycena usługi
Klient przekazuje do nas swoje aktualne dokumenty, na podstawie ich analizujemy i określamy możliwe opcje, czas i koszt naszych usług.
2
Doradzamy i przygotowujemy dokumenty
My załatwiamy wszystkie brakujące / wymagane dokumenty dla uzyskania karty pobytu /lub obywatelstwa polskiego, rejestrujemy kolejkę na złożenie wnioska i dokumentów do Urzędu.
3
Prowadzimy Twoją sprawę
Dalej prowadzimy sprawę do uzyskania pozytywnej decyzji, otrzymujemy całą korespondencję za Ciebie.
4
Pozytywna decyzja
Otrzymujemy pozytywną decyzje oraz odbieramy kartę pobytu /lub obywatelstwo, konsultujemy w w dalszych sprawach związany z pobytem w Polsce.
Tetiana Vyborna
Prezes zarządu
Absolwentka wydziału Prawa Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego i wydziału Nauki Ekonomicznych Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Doświadczenie zawodowe zdobywała na stanowisku specjalista ds. legalizacji i pobytu w międzynarodowych firmach związanych z zatrudnieniem cudzoziemców na terytorium RP.

Biegle włada językiem polskim i angielskim, ojczysty język ukraiński i rosyjski.
Kontakt
Adres siedziby:
ul. Wita Stwosza 16,
50-148 Wrocław

Adres biura:
al. Armii Krajowej 10/6,
50-541 Wrocław

info@one-plus.pro
+48 (71) 880 85 08
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.
Ok, nie pokazuj więcej
Close